Taaleri

Trailmaker-asiakas: Taaleri - Lämpöhuollon uusi palvelu menestyy

Etelä-Suomen Lämpöhuolto Oy on kaukolämpölaitteistojen ja näihin liittyvien huoltopalveluiden toimittaja, joka on juuri lanseerannut uuden huoltoleasing-palvelun. Yrityksen ensimmäinen toimintavuosi oli 2013, ja vuoden 2017 myyntiarvio on jo noin 4 miljoonaa euroa. Lämpöhuolto on Suomen ainoa pelkästään kaukolämpövaihtimiin erikoistunut yritys ja se vastaa useiden satojen kiinteistöjen kaukolämpösaneerauksista ja ylläpidosta.

Lämpöhuollon kasvun takana ovat sekä uusi huoltoleasing-palvelu että dynaaminen ja hyvin johdettu myynti. Palvelu on muuttanut yrityksen toimintamallia ja kasvustrategiaa voimakkaasti kasvattaen pääoman tarvetta. 

Harkitessaan yhtiöön sijoittamista Taaleri halusi varmistua Lämpöhuollon kasvustrategian toteutuksen edellytyksistä. Lämpöhuolto hyödynsi tähän Trailmakerin Execution DD-palvelua. TRAILMAKER-prosessin jälkeen Taaleri päätti sijoittaa Lämpöhuoltoon. Yhteistyössä Taalerin kanssa Lämpöhuollolla on strategian toteuttamiseen tarvittava pääoma, uskottavuus sekä konkreettinen toteutuspolku.

Lämpöhuollon toimitusjohtaja Juuso Pelkonen sanoo, että Trailmakerin fasilitaattorit olivat ammattilaisia, jotka pystyivät omalla kokemuksellaan viemään prosessin läpi.

”Koin, että Lämpöhuolto on niin uniikki yritys ja että ’yrittäjä tietää itse parhaiten’, mutta Trailmaker-prosessi antoi arvokasta informaatiota”, hän myöntää.

Pelkosen mukaan Trailmakerista on hänelle henkilökohtaisestikin hyötyä: "Trailmaker selkeytti meidän ajatuksiamme”.

”Trailmaker tuo lisäarvoa hallituksen jäsenille, jotka eivät ole mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa, vaan tulivat sijoitusyhtiön kautta mukaan”, Pelkonen linjaa lopuksi.

30.10.2017

Trailmaker-asiakas: Taaleri. Uusiutuminen tuottaa menestystarinoita

Finanssitalo Taalerin emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Sen palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa, varainhoidon asiakkaita 3 600 ja osakkeenomistajia noin 2 600. Taaleri on tunnettu nopeista liikkeistä ja kyvystä tunnistaa trendit, joista syntyy tuottavaa liiketoimintaa.

Osa Taalerin menestyksestä selittyy opportunistisella toimintafilosofialla. Yhtiöllä on halu ja kyky toteuttaa asioita, joihin muut eivät ole kyenneet. Taaleri on rakennettu ja resursoitu havainnoimaan maailmaa sekä reagoimaan muuttuviin ja kehittyviin olosuhteisiin. Sen on ollut helppo löytää pääomaresursseja sopiviksi katsomilleen toimialueille. Kokonaisuus tarjoaa sijoittajille instrumentteja höystettynä intuitiivisilla elementeillä.

Taaleri poikkeaa perinteisistä toimijoista. ”Täyden palvelun finanssitalona meiltä löytyvät kaikki palvelut, mutta myös sellaisia, joita muut eivät tarjoa. Tämä perustuu pitkälti erikoistumiseen; toimialojen huippuammattilaiset ovat rakentaneet uniikkeja tuotteita. Asiakkaalle ei myydä bulkkia, vaan hän valitsee sijoituskohteet oman kiinnostuksensa ja tarpeidensa perusteella”, sanoo Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma.

Taalerin Kiertotalousrahasto keskittyy uusiutuviin

Taaleri Kiertotalousrahasto Ky on kokonaisuus, jonka perustaminen liittyy globaalien trendien tunnistamiseen. Toiminta käynnistettiin keväällä 2016 ja sen tavoitteena on tehdä 5-10 kotimaista sijoitusta. Koossa on tällä hetkellä viisi sijoitusta uusiutuvaan energiaan, materiaalien käsittelyyn ja -kierrätykseen sekä energian säästämiseen keskittyviin yrityksiin.

”Kiertotalous on laaja ilmiö, mutta rajauksella määritellään rahastolle selkeä fokus. Kysymyksessä on voimakkaasti kasvava trendi, johon liittyy suuria odotuksia. Suomesta löytyy hyviä alan yrityksiä, joita haluamme auttaa kasvamaan kansainvälisillä markkinoilla”, Tero Luoma sanoo.

Taalerin ja Trailmakerin yhteistyö käynnistyi reilu vuosi sitten.

”Trailmaker osallistui sijoituskohteemme due diligence-prosessiin ja vakuutti meidät. Olemme sittemmin läpivalaisseet useita sijoituskohteita, ja Trailmaker istuu prosesseihimme. Tarpeellinen ”toinen” näkökulma johtaa siihen, että syntyy yhteinen kieli sijoituskohteen johdon kanssa - määritämme tekemiselle selkeän suunnan. Yhteinen tahtotila yhtiön kehittämisestä on välttämätön lähtökohta menestystarinoille”, Luoma toteaa.

12.12.2016