Taaleri

Trailmaker-asiakas: Taaleri - Lämpöhuollon uusi palvelu menestyy

Etelä-Suomen Lämpöhuolto Oy on kaukolämpölaitteistojen ja näihin liittyvien huoltopalveluiden toimittaja, joka on juuri lanseerannut uuden huoltoleasing-palvelun. Yrityksen ensimmäinen toimintavuosi oli 2013, ja vuoden 2017 myyntiarvio on jo noin 4 miljoonaa euroa. Lämpöhuolto on Suomen ainoa pelkästään kaukolämpövaihtimiin erikoistunut yritys ja se vastaa useiden satojen kiinteistöjen kaukolämpösaneerauksista ja ylläpidosta.

Lämpöhuollon kasvun takana ovat sekä uusi huoltoleasing-palvelu että dynaaminen ja hyvin johdettu myynti. Palvelu on muuttanut yrityksen toimintamallia ja kasvustrategiaa voimakkaasti kasvattaen pääoman tarvetta. 

Harkitessaan yhtiöön sijoittamista Taaleri halusi varmistua Lämpöhuollon kasvustrategian toteutuksen edellytyksistä. Lämpöhuolto hyödynsi tähän Trailmakerin Execution DD-palvelua. TRAILMAKER-prosessin jälkeen Taaleri päätti sijoittaa Lämpöhuoltoon. Yhteistyössä Taalerin kanssa Lämpöhuollolla on strategian toteuttamiseen tarvittava pääoma, uskottavuus sekä konkreettinen toteutuspolku.

Lämpöhuollon toimitusjohtaja Juuso Pelkonen sanoo, että Trailmakerin fasilitaattorit olivat ammattilaisia, jotka pystyivät omalla kokemuksellaan viemään prosessin läpi.

”Koin, että Lämpöhuolto on niin uniikki yritys ja että ’yrittäjä tietää itse parhaiten’, mutta Trailmaker-prosessi antoi arvokasta informaatiota”, hän myöntää.

Pelkosen mukaan Trailmakerista on hänelle henkilökohtaisestikin hyötyä: "Trailmaker selkeytti meidän ajatuksiamme”.

”Trailmaker tuo lisäarvoa hallituksen jäsenille, jotka eivät ole mukana yrityksen päivittäisessä toiminnassa, vaan tulivat sijoitusyhtiön kautta mukaan”, Pelkonen linjaa lopuksi.

30.10.2017

Trailmaker-asiakas: Taaleri. Uusiutuminen tuottaa menestystarinoita

Finanssitalo Taalerin emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Sen palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa, varainhoidon asiakkaita 3 600 ja osakkeenomistajia noin 2 600. Taaleri on tunnettu nopeista liikkeistä ja kyvystä tunnistaa trendit, joista syntyy tuottavaa liiketoimintaa.

Osa Taalerin menestyksestä selittyy opportunistisella toimintafilosofialla. Yhtiöllä on halu ja kyky toteuttaa asioita, joihin muut eivät ole kyenneet. Taaleri on rakennettu ja resursoitu havainnoimaan maailmaa sekä reagoimaan muuttuviin ja kehittyviin olosuhteisiin. Sen on ollut helppo löytää pääomaresursseja sopiviksi katsomilleen toimialueille. Kokonaisuus tarjoaa sijoittajille instrumentteja höystettynä intuitiivisilla elementeillä.

Taaleri poikkeaa perinteisistä toimijoista. ”Täyden palvelun finanssitalona meiltä löytyvät kaikki palvelut, mutta myös sellaisia, joita muut eivät tarjoa. Tämä perustuu pitkälti erikoistumiseen; toimialojen huippuammattilaiset ovat rakentaneet uniikkeja tuotteita. Asiakkaalle ei myydä bulkkia, vaan hän valitsee sijoituskohteet oman kiinnostuksensa ja tarpeidensa perusteella”, sanoo Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma.

Taalerin Kiertotalousrahasto keskittyy uusiutuviin

Taaleri Kiertotalousrahasto Ky on kokonaisuus, jonka perustaminen liittyy globaalien trendien tunnistamiseen. Toiminta käynnistettiin keväällä 2016 ja sen tavoitteena on tehdä 5-10 kotimaista sijoitusta. Koossa on tällä hetkellä viisi sijoitusta uusiutuvaan energiaan, materiaalien käsittelyyn ja -kierrätykseen sekä energian säästämiseen keskittyviin yrityksiin.

”Kiertotalous on laaja ilmiö, mutta rajauksella määritellään rahastolle selkeä fokus. Kysymyksessä on voimakkaasti kasvava trendi, johon liittyy suuria odotuksia. Suomesta löytyy hyviä alan yrityksiä, joita haluamme auttaa kasvamaan kansainvälisillä markkinoilla”, Tero Luoma sanoo.

Taalerin ja Trailmakerin yhteistyö käynnistyi reilu vuosi sitten.

”Trailmaker osallistui sijoituskohteemme due diligence-prosessiin ja vakuutti meidät. Olemme sittemmin läpivalaisseet useita sijoituskohteita, ja Trailmaker istuu prosesseihimme. Tarpeellinen ”toinen” näkökulma johtaa siihen, että syntyy yhteinen kieli sijoituskohteen johdon kanssa - määritämme tekemiselle selkeän suunnan. Yhteinen tahtotila yhtiön kehittämisestä on välttämätön lähtökohta menestystarinoille”, Luoma toteaa.

12.12.2016

Trailmaker-customer: Taaleri. Fintoil builds a 100 M€ greenfield biorefinery mill in Hamina

Fintoil will build a crude tall oil refinery in the port of Hamina. Fintoil will invest more than 100 M€ in the plant. Trailmaker ensures a clear, viable strategy for the company and its systematic implementation in practice.

The Fintoil biorefinery is planned and built between 2020 and 2021 and will start operations in 2022. Fintoil will become the world's fourth largest crude tall oil refinery – target turnover for the start year 2022 is 137 M€.

"The project involves a good team of highly skilled experts. Everyone has a strong ambition to make a good project and well functioning plant and get the processes running smoothly", says John Lindahl, Chairman of the Board.

The biorefinery refines crude tall oil, a by-product of the softwood pulp industry, for biofuel production and for the chemical, food and pharmaceutical industries. The planning of the refinery is underway and operational key personnel of the company will take up their duties by the end of February.


Systematic Trailmaker supports the project

Trailmaker was used to test Fintoil's business plan. After all the executives have taken up their duties, the Trailmaker process will be redone from an operational perspective.

"With Trailmaker, we have made sure that we have taken all things into consideration when developing our business plan and that we are doing the right things in the right order", says Juhani Elomaa, Member of the Board.

"Everything that helps systematic project work is of paramount importance. Trailmaker has brought clarity and systematics to strategy work and made the strategy process extremely smooth", says Lindahl.

The implementation of the strategy is assured by Trailmaker's Management View, which is also an active tool for the board to monitor the implementation of the strategy. This ensures that the strategy is implemented as planned.


TRAILMAKER is a concept for faster strategy execution:

- Concrete common view and commitment

- Identified capability needs

- Visibility

21.2.2020