Trailmaker-asiakas: Stora Enso tekee yhteistyötä avoimin kortein

Stora Enso hakee teknologiayritysten kanssa molempia hyödyttäviä kumppanuuksia. Trailmakeria on Stora Ensossa käytetty muodostamaan yhteistä ymmärrystä ja näkemystä, selkeyttämään yhteistyön käytännön toteutuksen virstanpylväitä ja lisäksi testaamaan kumppanin elinkelpoisuutta ja kyvykkyyttä. Luottamus, motivaatio ja halu tehdä yhteistyötä ovat yhteisten pelisääntöjen lisäksi yritysten yhteistyön perusta.

Stora Enso on monelle teknologiayritykselle houkutteleva asiakas ja yhteistyökumppani. Yhtiö tunnetaan aktiivisena ja reiluna kumppanina, ja sen systemaattinen työ yritysten kanssa saa laajalti kiitosta.

"Kasvuhakuiset yritykset hakevat hyviä asiakkaita. Näillä kaikilla on idea ja monet voivat myös selkeästi osoittaa, että yrityksen idea toimii. Kun yrityksestä löytyy vielä halua kasvaa, voimme yhdessä tutkia yhteistyön mahdollisuuksia", Stora Enson strategia- ja innovaatiojohtaja Hannu Korhonen sanoo.

Uusia innovaatioita ja uutta liiketoimintaa

Stora Ensolla on kaksi startup-ohjelmaa, jotka ovat tuottaneet useita onnistumisia. Uusimmassa Accelerator-ohjelmassa kehitetään ja innovoidaan uusiutuvia tuotteita ja ratkaisuja kiertotalouteen. Combient Foundry Venture Client -ohjelmassa haetaan uusia tapoja hyödyntää nousevia teknologioita kuten tekoälyä, virtuaali- ja lisättyä todellisuutta, big dataa, esineiden internetiä, robotiikkaa ja sensoriteknologiaa. Yhteistyön tavoite on aina synnyttää lisäarvoa – kilpailukykyä, uusia innovaatioita ja uutta liiketoimintaa. Korhosen mukaan yhteistyön arvo voi olla monenlaista.

”Etsimme yhteistyöstä osaamista niillä alueilla, joita ei meidän divisioonissa ole. Yhteistyö voi parantaa meidän kilpailukykyämme tai luoda meille uusia tuotteita olemassa olevaan ekosysteemiin. Voi myös syntyä jotakin, mikä luo kokonaan uutta ekosysteemiä."

"Me puolestamme tarjoamme kumppaneille globaalia osaamistamme ja verkostojamme”, Korhonen sanoo. Korhonen muistuttaa, että yhteistyö edellyttää, että tavoitteet ja periaatteet kohtaavat molemmin puolin.

"Yhteinen tahtotila tarvitaan. Saimme TRAILMAKER-prosessissa varsin hyvin tutkittua molempien tahtotilaa ja linjattua yhteistä näkemystä yhteistyön toteutuksesta. Neuvottelut jatkosta jatkuvat tämän työskentelyn pohjalta".


TRAILMAKER on konsepti strategian toteutukseen ja execution due diligence

·     Testaa ja konkretisoi strategian kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla 

·     Testaa ja konkretisoi toteutukseen tarvittavat resurssit ja kyvykkyyden

·     Yhdistää johdon ja omistajien näkemykset kolmessa päivässä

·     Muodostaa pysyvän johtamiskäytännön muutoksen läpiviemiseksi


7.3.2019