Trailmaker asiakas: Kontiotuote kannattavaan kasvuun konseptoinnilla

Maailman suurin hirsitalovalmistaja Kontiotuote Oy vahvistaa markkina-asemaansa kirkastamalla kilpailuetuaan, luomalla uusia konsepteja sekä tehostamalla toimintaansa. Kotimaan ohella hirsi- ja valmistalojen markkina kasvaa voimakkaasti myös ulkomailla.

Kontiotuote on yli 57 milj. euron liikevaihdolla hirsitalotehtaiden selvä markkinajohtaja. Uuden strategian myötä Kontiotuotteen tavoitteena on kasvattaa hallitusti ja kannattavasti liikevaihtoa useita kymmeniä miljoonia euroja seuraavien viiden vuoden aikana. Yhtiöllä on moderni ja laadukas talomallisto sekä korkean tason osaaminen sekä designissa että hirsitalojen valmistuksessa alkaen tukin sahauksesta aina valmiin talon luovutukseen.

Toimialan edelläkävijän asema tuo mukanaan haasteen – markkina-aseman säilyttäminen vaatii johdolta jatkuvaa tarkkanäköisyyttä ja reagoimista markkinoiden muutoksiin. Trailmakerilla Kontiotuote halusi varmistaa selkeän kasvupolun, asiakaslähtöisten konseptien onnistuneen läpiviennin ja yhteisen näkemyksen johdon ja hallituksen työssä.

”Kehitämme nyt suunnitelmallisesti yhä laajempia toimitussisältöjä kuluttaja-asiakkaille sekä tehokkaita prosesseja ja yhteistyömalleja B2B- ja julkiseen rakentamiseen”, Kontiotuotteen toimitusjohtaja Keijo Anttila kertoo.

Trailmakerin avulla varmistetaan onnistuminen myös seuraavissa kasvun ja laajentumisen vaiheissa. Ulkomailla Kontiotuote tähtää kasvuun kehittämällä systemaattisesti viennin toimintamalleja ja fokusalueita.

”Kontiotaloja on viety 28 maahan. Pohjoismaissa kiinnostus hirsitaloihin näyttää kasvavan vahvasti, joten rakennamme jo Ruotsin kuluttajaliiketoimintaan vastaavaa toimintamallia kuin Suomessa.”

”Trailmaker vei meidät jo kolmessa päivässä uuteen työskentelyn tapaan. Trailmaker on tiukka paketti, joka pakottaa meidät tekemään nopeita analyysejä ja vastaamaan niihin. Menetelmän vahvuuksia ovat selkeys ja strategian jalkauttaminen konkreettisiksi tehtäviksi”, Anttila sanoo.TRAILMAKER on kotimainen konsepti:
- Testaa ja konkretisoi strategian kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla
- Testaa ja konkretisoi strategian toteutukseen tarvittavat resurssit ja kyvykkyyden
- Yhdistää johdon ja omistajien näkemykset kolmessa päivässä
- Muodostaa pysyvän johtamiskäytännön muutoksen läpiviemiseksi


28.8.2018