Trailmaker-asiakas: Sentica Partners sijoittaa rohkeisiin haastajiin

Sentica Partners tutkii toimialoja, joilla jyllää isoja trendejä – tällaisilla aloilla piilee mahdollisuuksia, jotka haastaja voi hyödyntää uudella liiketoiminnalla. Rohkealla strategialla voidaan hyvinkin vakiosta markkinasta löytää tilaa uusille avauksille. 

Kun haetaan vahvaa kasvua, tekijöiltä kysytään ennakkoluulottomuutta, asennetta ja intohimoa. Uusia ovia avataan ja tavoitetta kohti navigoidaan nopein liikkein, ja haasteista innostutaan pikemminkin kuin lannistutaan. Rohkeuden lisäksi Sentica Partnersin toimitusjohtaja Mika Uotila painottaa osaamista.

”Toimivan johdon vahva osaaminen on se pohja, jolle kasvua voidaan rakentaa. Kun katsoo meidän kohdeyrityksiä, joissa olemme olleet mukana, myös kova into ja palo omaan tekemiseen ovat tärkeitä onnistumisen elementtejä.”

Sentica on yrityksille omistautuva kumppani. Sijoittaja tuo yhteiseen pöytään paitsi pääomaa myös omaa osaamistaan. Yhteisen näkemyksen muodostamiseen nähdään vaivaa, sillä saumaton yhteistyö on avain onnistumiseen.

 

Markkinoiden toisintekijöitä

Sentica tekee enemmistösijoituksia suomalaisiin yrityksiin, joiden liikevaihto on tyypillisesti 10–100 miljoonaa euroa. Vuosi sitten lanseeratun Sentica Buyout V -rahaston kohdeyritykset noudattavat Sentican linjaa – ne ovat kasvuhakuisia ja -kykyisiä markkinoiden toisintekijöitä.

Sentica Buyout V on 200 miljoonan euron pääomarahasto kotimaisten pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseen.

Rahasto on perustettu v. 2017, ja yhteensä kaavaillusta noin kymmenestä sijoituksesta on nyt tehty kolme.

Rahaston ensimmäisissä sijoituksissa liikutaan teknologian murroksessa, muuttuvassa työelämässä sekä rakennusalalla. Ensimmäinen rahaston sijoitus oli tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologiateollisuuteen tarjoava suunnittelutoimisto RD Velho. Rahastosta on sijoitettu myös VMP Varamiespalveluun, joka on yksi Suomen johtavista henkilöstöpalvelu-alan yrityksistä. Sijoitus on tehty myös purku-urakointiin ja purkumateriaalien kierrätykseen erikoistuneeseen Purkupihaan.

Yritykset edustavat mielenkiintoisia, erittäin ajankohtaisia ja monella tapaa muuttuvia toimialoja.

“Yhteistä näillekin yrityksille on, että taustalta löytyy yrittäjiä ja johtoryhmiä, joilla on rohkeutta ajatella uudella tavalla”, Uotila sanoo.

Valoa kotimarkkinassa

Sentica Buyout V -rahasto on suunnattu kotimarkkinoilla toimiville sekä kansainvälistyville yrityksille, joiden pääkonttori on Suomessa. Sijoittajan näkökulmasta suomalaisyritysten näkymät avautuvat valoisina.

”BKT on kasvussa, ja tällä hetkellä on hyvä tilanne sekä kotimarkkinassa että vientiyhtiöissä. Näyttää siltä, että ollaan palaamassa halpamaista takaisin Suomeen, myös valmistuksessa ja insinöörityössä. Monet asiat vaativat läsnäoloa yrityksissä ja sitä että asiat voidaan hoitaa paikallisesti”, Uotila muistuttaa.

5.2.2018