Metsä: Woodio

Trailmaker-asiakas: Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring sijoitti Woodioon

Metsä Groupin innovaatioyhtiö Metsä Spring Oy on tehnyt sijoituksen Woodioon, vedenpitävien puukomposiittituotteiden kehittäjään. Metsä Spring osallistuu n. 4 miljoonan euron rahoituskierrokseen yhdessä muiden sijoittajien kanssa. Woodion strategia tarkennettiin ja toteuttamiskelpoisuus varmistettiin Trailmakerilla ennen sijoituspäätöstä, osana due diligence -prosessia.

Vuonna 2016 perustettu Woodio on design- ja materiaaliteknologiayhtiö, jonka patentoimasta materiaalista valmistettuja pesualtaita ja tasoja löytyy useista hotelleista ja ravintoloista, sekä yksityisten kuluttajien kylpyhuoneista ja keittiöistä.

"Kumppanuus Metsä Groupin kanssa avaa meille uuden vaiheen matkalla kansainvälisille markkinoille. Yhteistyö mahdollistaa tuotekehityksen ja tuotannon uudessa mittakaavassa. Kumppanuuden myötä voimme kehittää myös toimitusketjua edelleen", Woodion toimitusjohtaja ja perustaja Petro Lahtinen sanoo.

Woodion materiaali antaa uuden elämän Metsä -konserinissa sivuvirraksi jäävälle puuhakkeelle – Metsä Groupin tehtaissa syntyy pientä haketta, jota voidaan käyttää uuden materiaalin pääraaka-aineena.

"Woodion ainutlaatuisella tekniikalla ja materiaalilla on merkittävää potentiaalia materiaalimarkkinoilla. Teollisuuden sivuvirran käyttö tuotannossa parantaa uuden raaka-aineen ekologista kestävyyttä entisestään", toimitusjohtaja Niklas von Weymarn Metsä Springiltä sanoo.

 

Metsä Spring varmisti Trailmaker-prosessilla, että Woodiolla on realistinen suunnitelma tuleville vuosille ja kykenevä tiimi suunnitelman toteuttamiseen.

"Ison yhtiön ja startupin yhteistyö ei ole aina suoraviivaista. Trailmaker auttoi meitä muodostamaan yhteisen näkemyksen ja kielen, ja saimme tehokkaasti dokumentoitua lopullisen suunnitelman. Trailmaker auttoi meitä selvittämään päätöksentekijöille, mitä Woodio aikoo tehdä uuden sijoituksen myötä", sanoo von Weymarn.

TRAILMAKER on konsepti strategian toteutukseen ja execution due diligence

·     Testaa ja konkretisoi strategian kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla 

·     Testaa ja konkretisoi toteutukseen tarvittavat resurssit ja kyvykkyyden

·     Yhdistää johdon ja omistajien näkemykset kolmessa päivässä

·     Muodostaa pysyvän johtamiskäytännön muutoksen läpiviemiseksi

13.8.2019