Nordic Option: uRecycle

Trailmaker-asiakas: uRecycle – monikansallinen kierrätyskonsepti kasvaa nopeasti

uRecycle Group Oy kasvaa vahvasti maailmanlaajuisella kannettavien ja teollisten akkujen kierrätysmarkkinalla. Yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 4,5 miljoonaa euroa ja arvio vuodelle 2019 on 7 miljoonaa euroa. uRecyclen johto laati Trailmakerin avulla strategian, jolla yritys tähtää vahvaan kansainväliseen kasvuun.

 

uRecycle hallitsee kasvavia akkujen materiaalivirtoja tarjoamalla kokonaisvaltaisen kannettavien ja teollisten akkujen kierrätysprosessin tuottajayhteisöille, teollisuusyrityksille ja akkujen valmistajille. uRecycle onkin voittanut viime vuosina merkittäviä monikansallisia asiakkuuksia.

"Liiketoiminta-alueemme markkina kasvaa vauhdilla, sillä energiaa varastoidaan koko ajan enemmän ja enemmän. Siinä missä Suomessa akkuja käytetään henkilöä kohti tällä hetkellä kilon verran, esimerkiksi Hollannissa vastaava luku on jo viisi kiloa", uRecycle Groupin toimitusjohtaja Kari Raivio sanoo.

 

Yhtiö hyödynsi Trailmaker-konseptia erityisesti strategian selkeyttämiseen ja fokuksen varmistamiseen voimakkaan kasvun vaiheessa. Trailmakerilla selkeytettiin niin ikään yhtiön johtamiskäytäntöä ja rakennetta.

"Käymme myös pääomasijoittajan kanssa keskustelua kasvun rahoittamisesta, ja saimmekin rahoittajaa varten toteuttamiskelpoisen strategian sekä konkreettiset virstanpylväät ja to do -listat sen toteuttamiseksi", Raivio kertoo.

 

Raivio kiittää Trailmaker-konseptin jämäkkää otetta. Hyvät kysymykset sekä tehokas ja paneutuva ote varmistivat tehokkaan strategiaprosessin.

"Trailmaker on hyvä konsepti muodostaa vahva yhteinen näkemys yrityksessä. Vastaukset kyllä löytyvät meiltä, mutta tärkeintä on tehdä oikeita kysymyksiä ja pitää marssijärjestys selvänä ja projekti aikataulussa", Raivio toteaa.

TRAILMAKER on kotimainen konsepti:


- Testaa ja konkretisoi strategian kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla
- Testaa ja konkretisoi strategian toteutukseen tarvittavat resurssit ja kyvykkyyden
- Yhdistää johdon ja omistajien näkemykset kolmessa päivässä
- Muodostaa pysyvän johtamiskäytännön muutoksen läpiviemiseksi

10.6.2019