Taaleri Oyj


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Taaleri. Uusiutuminen tuottaa menestystarinoita


Finanssitalo Taalerin emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle. Konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Sen palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taalerilla oli kesäkuun 2016 lopussa hallinnoitavia varoja 4,2 miljardia euroa, varainhoidon asiakkaita 3 600 ja osakkeenomistajia noin 2 600. Taaleri on tunnettu nopeista liikkeistä ja kyvystä tunnistaa trendit, joista syntyy tuottavaa liiketoimintaa.

Osa Taalerin menestyksestä selittyy opportunistisella toimintafilosofialla. Yhtiöllä on halu ja kyky toteuttaa asioita, joihin muut eivät ole kyenneet. Taaleri on rakennettu ja resursoitu havainnoimaan maailmaa sekä reagoimaan muuttuviin ja kehittyviin olosuhteisiin. Sen on ollut helppo löytää pääomaresursseja sopiviksi katsomilleen toimialueille. Kokonaisuus tarjoaa sijoittajille instrumentteja höystettynä intuitiivisilla elementeillä.

Taaleri poikkeaa perinteisistä toimijoista. ”Täyden palvelun finanssitalona meiltä löytyvät kaikki palvelut, mutta myös sellaisia, joita muut eivät tarjoa. Tämä perustuu pitkälti erikoistumiseen; toimialojen huippuammattilaiset ovat rakentaneet uniikkeja tuotteita. Asiakkaalle ei myydä bulkkia, vaan hän valitsee sijoituskohteet oman kiinnostuksensa ja tarpeidensa perusteella”, sanoo Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma.


Taalerin Kiertotalousrahasto keskittyy uusiutuviin

Taaleri Kiertotalousrahasto Ky on kokonaisuus, jonka perustaminen liittyy globaalien trendien tunnistamiseen. Toiminta käynnistettiin keväällä 2016 ja sen tavoitteena on tehdä 5-10 kotimaista sijoitusta. Koossa on tällä hetkellä viisi sijoitusta uusiutuvan energian, materiaalien käsittelyyn ja kierrätykseen sekä energian säästämiseen keskittyviin yrityksiin.

”Kiertotalous on laaja ilmiö, mutta rajauksella määritellään rahastolle selkeä fokus. Kysymyksessä on voimakkaasti kasvava trendi, johon liittyy suuria odotuksia. Suomesta löytyy hyviä alan yrityksiä, joita haluamme auttaa kasvamaan kansainvälisillä markkinoilla.”, sanoo Tero Luoma.

Taalerin ja Trailmakerin yhteistyö käynnistyi reilu vuosi sitten.”Trailmaker osallistui sijoituskohteemme due diligence-prosessiin ja vakuutti meidät. Olemme sittemmin läpivalaisseet useita sijoituskohteita ja Trailmaker istuu prosesseihimme. Tarpeellinen ”toinen” näkökulma johtaa siihen, että syntyy yhteinen kieli sijoituskohteen johdon kanssa ja määritämme tekemiselle selkeän suunnan. Yhteinen tahtotila yhtiön kehittämisestä on välttämätön lähtökohta menestystarinoille”, Luoma vakuuttaa.
02-Feb-2017

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy