Sentica Partners


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Trailmaker asiakas: Sentica Partners sijoittaa rohkeisiin haastajiin


Sentica Partners tutkii toimialoja, joilla vallitsee isoja trendejä – tällaisilla aloilla piilee mahdollisuuksia, jotka haastaja voi hyödyntää uudella liiketoiminnalla. Rohkealla strategialla voidaan hyvinkin vakiosta markkinasta löytää tilaa uusille avauksille. Kun haetaan vahvaa kasvua, tekijöiltä kysytään ennakkoluulottomuutta, asennetta ja intohimoa. Uusia ovia avataan ja tavoitetta kohti navigoidaan nopein liikkein, ja haasteista innostutaan pikemminkin kuin lannistutaan. Rohkeuden lisäksi Sentica Partnersin toimitusjohtaja Mika Uotila painottaa osaamista.
– Toimivan johdon vahva osaaminen on se pohja, jolle kasvua voidaan rakentaa. Kun katsoo kohdeyrityksiä, joissa olemme olleet mukana, myös kova into ja palo omaan tekemiseen ovat tärkeitä onnistumisen elementtejä.

Sentica on yrityksille omistautuva kumppani. Sijoittaja tuo yhteiseen pöytään paitsi pääomaa myös omaa osaamistaan. Yhteisen näkemyksen muodostamiseen nähdään vaivaa, sillä saumaton yhteistyö on avain onnistumiseen. Sentica Partners hyödyntää yhteistyökumppaneita esimerkiksi markkinakartoituksiin ja strategiaprosesseihin. Trailmaker on tehokas työkalu, jolla muodostetaan johdon yhteinen näkemys ja varmistetaan strategian toteutuminen käytännössä.

Markkinoiden toisintekijöitä
Sentica tekee enemmistösijoituksia suomalaisiin yrityksiin, joiden liikevaihto on tyypillisesti 10–100 miljoonaa euroa. Vuosi sitten lanseeratun Sentica Buyout V -rahaston kohdeyritykset noudattavat Sentican linjaa – ne ovat kasvuhakuisia ja -kykyisiä markkinoiden toisintekijöitä. Sentica Buyout V on 200 miljoonan euron pääomarahasto kotimaisten pk-yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseen. Rahaston ensimmäisissä sijoituksissa liikutaan teknologian murroksessa, muuttuvassa työelämässä sekä rakennusalalla. Ensimmäinen rahaston sijoitus oli tuotekehitys- ja suunnittelupalveluita teknologiateollisuuteen tarjoava suunnittelutoimisto RD Velho. Rahastosta on sijoitettu myös VMP Varamiespalveluun, joka on yksi Suomen johtavista henkilöstöpalvelualan yrityksistä, sekä purku-urakointiin ja purkumateriaalien kierrätykseen erikoistuneeseen Purkupihaan.
– Yhteistä näillekin yrityksille on, että taustalta löytyy yrittäjiä ja johtoryhmiä, joilla on rohkeutta ajatella uudella tavalla, Uotila sanoo.

Valoa kotimarkkinassa
Sentica Buyout V -rahasto on suunnattu kotimarkkinoilla toimiville sekä kansainvälistyville yrityksille, joiden pääkonttori on Suomessa. Sijoittajan näkökulmasta suomalaisyritysten näkymät avautuvat valoisina.
– BKT on kasvussa, ja tällä hetkellä on hyvä tilanne sekä kotimarkkinassa että vientiyhtiöissä. Näyttää siltä, että ollaan palaamassa halpamaista takaisin Suomeen, myös valmistuksessa ja insinöörityössä. Monet asiat vaativat läsnäoloa yrityksissä ja sitä, että asiat voidaan hoitaa paikallisesti.
12-Apr-2018

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy