Synoste


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Synoste – miljoonarahoituksella vauhtia kasvuun


Miljoonarahoituksella vauhtia kasvuun

Synosteen kehittämä luunpidennysmenetelmä on monella tapaa edullinen ratkaisu niin potilaan kuin myös lääkärin näkökulmasta. Trailmakerin avulla Synoste sai kiteytettyä strategiaansa ja vakuutettua joukon sijoittajia; yhtiö varmisti A-kierroksellaan miljoonarahoituksen.

Viime vuonna Synoste valittiin yhdeksi European Venture Contestin 25 voittajasta. Yhtiö julkisti vastikään keränneensä A-kierroksella 1,2 miljoonaa euroa vanhoilta ja uusilta sijoittajilta. Lisäksi yritys sai miljoona euroa Eurostars-ohjelmalta. Varat yhtiö aikoo käyttää potilastutkimuksiin ja ensimmäisen tuotteen CE-merkintään aloittaakseen myynnin Euroopan markkinoilla.

TRAILMAKER auttoi merkittävää kasvua tavoittelevaa Synostea tarkastelemaan strategiaansa kriittisesti. ”Olimme juuri tehneet strategiauudistuksen ja kirjoittaneet laajan liiketoimintasuunnitelman. TRAILMAKERISTA oli hyötyä kokonaisuuden puristamisessa kompaktimpaan muotoon ja sen varmistamisessa, että kaikki liiketoiminnan tärkeät osa-alueet tuli katettua”, Hallila sanoo. Vaikka suurin osa Synosteen TRAILMAKER-prosessin vaikutuksista näkyy vasta myöhemmin, on se Hallilan mukaan esimerkiksi vauhdittanut käynnissä olevaa rahoituskierrosta. ”Nyt meillä on selkeät sävelet, mitä seuraavan kahden vuoden aikana pitää tehdä, että pääsemme strategisiin tavoitteisiimme.” Synosteen A-kierros on auki mahdollisille lisäsijoittajille 30.9.2015 asti.

Luunkova innovaatio


Reisi- ja sääriluun pidentämisessä tähän mennessä käytetyt luuhun piikeillä ja vaijereilla kiinnittyvät ulkoiset hoitolaiteet ovat olleet kivuliaita sekä komplikaatio- ja infektioherkkiä. Lisäksi potilaat ovat usein kokeneet, että laitteen kehikko on häirinnyt heidän elämäänsä päivin ja öin. Synosteen kehittämä menetelmä perustuu luuydinkanavaan asennettavaan implanttiin, joka aktivoidaan jalan ympärille asetettavan hoitolaitteen tuottamalla sähkömagneettisella kentällä.

Synosteen menetelmän kaltaisia implementoitavia pidennyslaitteita on ollut aiemminkin, mutta niiden toimintavarmuutta ei ole voitu taata. Yhtiön jalanpidennysmenetelmän kehitys aloitettiin jo vuonna 2007 Aalto-yliopistossa bioadaptiivista teknologiaa opiskelleiden Hallilan, Juha Haajan ja Antti Ritvasen toimesta. Kolmikon perustettua Synoste vuonna 2012, toiminta on edennyt nopeasti.

Kustannustehokas hoitoratkaisu


Potilas voi tehdä aktivoinnin itse asettamalla jalan ympärille aamuin illoin noin 10 sekunniksi Synosteen kehittämän kotihoitolaitteen. Luuta voidaan venyttää laitteen avulla 3–7 senttimetriä, koko hoitoprosessi vie 1–2 vuotta. ”Jos laitettamme vertaa vanhempiin ulkoisiin fiksaatiolaitteisiin, niin on helppo ymmärtää, kumpi on potilaan kannalta käytännöllisempi”, Synosteen toimitusjohtaja Harri Hallila sanoo. Hänen mukaansa menetelmä on myös lääkärin näkökulmasta parempi, sillä se vähentää komplikaatioita, nopeuttaa paluuta normaaliin elämään ja siten potentiaalisesti laskee hoidon kokonaiskustannuksia.


25-Aug-2015

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy