Operantes


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ammattiyhteisökeskeinen rekrytointipalvelu taipuu alan toiveisiin


Turun tulevaisuuden tekijänäkin palkittu Operantes Oy on kehittänyt uudenlaisen Vara-teknologian. Vara.jobs uudenlainen verkkopalvelu, jossa ammattilaiset pitävät yllä sähköistä oman osaamisen portfoliotaan ja työantajat löytävät sopivan ammattilaisen niin lyhyisiin kuin pitkiin työsuhteisiin. Operantesin kehittämän Vara.jobs on ammattiosaamisen ympärille rakennettu yhteisöpalvelu. ”Kehitämme Vara.jobsia jatkuvasti työnantajilta ja työntekijöiltä tulevan palautteen pohjalta. Vuoden sisällä tulemme lisäämään palveluumme esimerkiksi uusia ammattiosaamisen kehittymistä tukevia ominaisuuksia”, Hellsten paljastaa.

Vara.jobs poikkeaa muista työantaja–työntekijä-kohtaamispaikoista siinä, että se on räätälöitävissä toimialakohtaisesti. Esimerkkinä räätälöidyistä ratkaisuista ovat viime vuonna lanseeratut opetusalan Varaope- sekä suunhoitoalan Status-palvelu. Näin tekijät voivat löytää koulutustaan ja osaamistaan vastaavan paikan tehokkaasti ja toisin päin. Operantesin toimitusjohtaja Eeva Hellsten kertoo, että uusia toimialapalveluja ollaan avaamassa lisää. Neuvotteluja käydään useamman ammattiyhteisön kanssa.

Sijaisrumba haltuun

Hellsten alkoi kehittää Vara.jobs-palvelua vuonna 2012 auttaakseen opetusalan sijaisjärjestelyissä. ”Olen koulutukseltani opettaja. Sijaisuuksien järjestäminen on usein haastavaa ja paikkoja koskevia kyselyjä voi tulla useitakin. Samaan aikaan rekrytointitoimistojen tapa toimia ja hinnoittelu eivät välttämättä vastaa esimerkiksi juuri opetusalan tarpeisiin. Siksi aloin miettiä, miten tämän voisi ratkaista uutta teknologiaa hyödyntämällä.”

Varaope ja Status ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten Vara.jobsin käyttöliittymä palvelee ammattiyhteisöä. Tieto paikoista liikkuu nopeasti muun muassa SMS-viestein. Ammattiyhteisöille räätälöitävä vara.jobs-palvelu voidaan toteuttaa alan tarpeiden mukaan. Ensimmäiset työnantajayritykset ovat lähteneet mukaan ja palaute on ollut positiivista. ”Kiertäessämme hammaslääkäriasemia, olemme huomanneet, että palvelulle on tarvetta. On tärkeä löytää hoitaja vaikka vain muutamaksi tunniksi kun tilanne sitä vaatii. Statuksen on nähty tuovan helpotusta tähän”, Hellsten kertoo. Ajatuksena on, että yhteisö voi tarjota toimivan palvelun jäsentensä käyttöön – olivatpa he työn tarjoajia tai mahdollisia tekijöitä. Vara.jobs toimii kohtaamispaikkana ja tiedon välittäjänä, palkkauksesta ja palkan maksusta osapuolet sopivat keskenään. Palvelua testanneet työantajat ovat todenneet sen olevan yllättävän yksinkertainen käyttää. ”Teknologia onkin ihmistä varten, ei toisinpäin ja tämä ajattelu näkyy tuotteessamme. Rekrytointiprosessimme kohtauttaa sopivan työn ja sopivan tekijän siten, että molemmat osapuolet kokevat prosessin olleen kevyt, miellyttävä ja tehokas”, Hellsten päättää.

Uutta rakentamassa

Operantes osallistui Trailmakerin Venture Express -ohjelmaan viime vuoden lopulla. ”Olimme miettineet yrityksen suuntaa jo pitkälle eteenpäin ja nyt saimme sen jäsennettyyn muotoon” Eeva Hellsten sanoo. ”Tavoitteenamme on kasvaa ja palkata kehityksen tueksi lisää henkilökuntaa. Uusia ammattiyhteisöpalveluja on tarkoitus avata tänä vuonna nelisen kappaletta. Kansainvälistymiseen liittyvä selvitystyö on myös vireillä.”

Operantes Oy on yksi Trailmakerin Venture Express -ohjelmaan valituista yrityksistä. Trailmakerin Venture Express nopeuttaa kasvuyritysten sijoituskierroksen läpivientiä. Trailmakerin kehittämä ohjelma palvelee myös suuryrityksiä näiden etsiessä lupaavia innovaatioita. Trailmaker lanseerasi Venture Express -ohjelmansa keväällä 2014. Ohjelman yhteistyökumppaneina on yrityskiihdyttämöitä, jotka ovat poimineet mukaan potentiaalisimpia kasvuyrityksiään. Kasvuyritys voi hakea ohjelmaan myös suoraan Trailmakerin websivujen kautta.


01-Apr-2015

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy