Netsono


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Band On the Web on muusikoiden oma virtuaaliareena


Unohda kaupan ilmoitusseinät – Band on the Webin avulla koesoitot ja -kuuntelut järjestyvät kädenkäänteessä. Palvelu mahdollistaa myös soitinraitojen yhdistämisen. Uutena palveluna Band on the Web tarjoaa huipputuottajien palautteen demoille. Oululaislähtöiselle muusikkopalvelulle maailma on avoinna. Palvelulla on jo tuhatkunta rekisteröitynyttä käyttäjää.

Palvelua tarjoavan Netsonon virstanpylväät ovat yrityksen johdolle ja omistajille harvinaisen selkeät. ”Firman kaikki kivijalat on käyty läpi. TRAILMAKER auttoi hiomaan eri osapuolien näkemyksistä yhtenäisen kuvan ja toi kaikkien odotusarvot samalle tasolle”, toteaa Netsonon Tommi Halonen. Band on the Webin markkinoinnissa on keskitytty toistaiseksi kotimaisiin bändeihin ja muusikoihin. Palvelun käyttäjistä löytyy myös ulkomaisia muusikoita, jotka ovat kuulleet palvelusta puskaradion kautta. Netsono kertoo käyneensä jo joitakin neuvotteluja Keski-Euroopan suuntaan. ”Maksulliset palvelut tuottavat yhtiölle kassavirtaa. Seed-rahoituskierros on viety loppuun ja A-kierrosta valmistellaan. Kansainvälisiä markkinoita lähestyessä tarvitaan kokemusta, kontakteja ja euroja”, toteaa Halonen.
Band on the Web syntyi Netsonon taustalla toimivien muusikoiden tarpeesta löytää bändiinsä sopiva basisti. Kymmenien koesoittokierrosten järjestäminen tuntui työläälle modernin teknologian suomien mahdollisuuksien rinnalla. Band on the Webissä koesoitot voikin järjestää virtuaalisesti. Lisäksi palvelussa voi koota kokonaisia kappaleita, sillä muusikko voi äänittää oman osuuden bändin soiton päälle.

Netsono kuuntelee palvelunsa käyttäjien palautetta herkällä korvalla. Joulukuussa 2014 lanseerattiin uusi tuottajapalvelu, jossa on mukana useita maamme eturivin tuottajia. ”Tähän asti bändi on voinut lähettää satakin demoa eri paikkoihin saamatta edes ”Ei kiitos”-vastausta. Band on the Webin tuottajapalvelu maksaa siinä missä demonkin tuottaminen, mutta palaute on taattua ja sitä on antamassa alansa ammattilaiset”, kertoo Netsonon COO Tommi Halonen. Tuottajat, kuten Leri Leskinen, ovat ottaneet Band on the Webin hyvin vastaan. ”He ovat ymmärtäneet, että musiikkibusiness on muuttunut suorajakelukanavien suosion myötä. Band on the Web koetaan mielenkiintoiseksi, uudeksi ja uniikiksi ratkaisuksi, jossa halutaan olla mukana.”

Netsono on yksi Trailmakerin Venture Express -ohjelmaan valituista yrityksistä. Trailmakerin Venture Express nopeuttaa kasvuyritysten sijoituskierroksen läpivientiä. Trailmakerin kehittämä ohjelma palvelee myös suuryrityksiä näiden etsiessä lupaavia innovaatioita. Trailmaker lanseerasi Venture Express -ohjelmansa keväällä 2014. Ohjelman yhteistyökumppaneina on yrityskiihdyttämöitä, jotka ovat poimineet mukaan potentiaalisimpia kasvuyrityksiään. Kasvuyritys voi hakea ohjelmaan myös suoraan Trailmakerin websivujen kautta.


25-May-2015

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy