Joble


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Joble vei sijoituskierroksen läpi kuukaudessa


Hanna Sirama lähti rohkeasti ideoimaan uudenlaista palvelua, joka vastaa tämän päivän työllistäjien ja tekijöiden tarpeisiin. ”Pätkätyö on nykyaikaa. Joble yhdistää modernilla tavalla digitaalisessa ympäristössä työnantajat ja tekijät. Kaikki eivät voi, eivätkä halua sitoutua pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Joble palvelee myös työnantajaa vähentämällä palkkaamiseen liittyvää byrokratiaa. Työntekijän palkkaaminen ei Suomessa ole tehty helpoksi. Usein on helpompi jättää työntekijä palkkaamatta tai maksaa työstä pimeästi. Se ei palvele ketään”, Sirama summaa. Palvelun potentiaalia kuvaa se, että Joblen sijoittajakierros saatiin päätökseen ennätysnopeasti – kuukaudessa.

Helppous, nopeus ja luotettavuus ovat toimitusjohtaja Hanna Siraman mukaan Joblen avainsanoja. Palvelu kumpuaa hänen rekrytointitaustastaan erilaisten myynti- ja promootioprojektien kenttätiimien rakentajana ja vetäjänä sekä työvoimapoliittisten koulutusohjelmien rekrytointikonsulttina. ”Lyhytaikaisissa rekrytoinneissa kyse on usein akuutista avun tarpeesta, siksi tarjolla olevien työtehtävätietojen on tavoitettava ihmiset hetkessä. Myös palkkaamiseen liittyvät käytännön asiat eivät saa muodostua rasitteeksi. Joblessa ideana on, että sen kautta voi hoitaa koko prosessin alusta loppuun eli löytää työntekijän, tehdä sopimukset ja hoitaa maksut. Mobiiliratkaisut ovat palvelussamme vahvassa roolissa”, sanoo Sirama.

Joblen parissa vierähtänyt reilu vuosi on ollut yrittäjälleen vaihderikas. ”Demoversio palvelusta valmistui viime kesänä, ja odotukseni oli, että Joblen lanseeraus olisi tapahtunut jo aikaisemmin. Yrityksen alkutaipaleella on kuitenkin sattunut kaikenlaista. Esimerkiksi ELY-keskuksessa tukihakemuksemme oli unohdettu käsitellä, ja tämä hakuprosessi vei itsessään jo neljä kuukautta. Tekesin päätös olla rahoittamatta rekrytointialan yrityksiä, joilla ei ole kertynyt liikevaihtoa, oli niin ikään pettymys. Tämä merkitsee Joblen kaltaiselle start-up-yritykselle toiminnan rahoittamista joko omasta kassasta tai bisnesenkelin löytämistä.”

Kuukauden kestänyt sijoittajakierros

Siraman vahva visio palvelusta ja sen tarpeellisuudesta vakuutti potentiaalisen sijoittajan. ”Sijoitusyhtiö laittoi sijoituksen ehdoksi Trailmakerin tekemisen. Se kirkasti kokonaiskuvaa ja strategiaa”, kertoo Hanna Sirama. ”Trailmaker tehtiin joulukuun lopulla ja sen jälkeen asiat ovatkin edenneet vauhdilla. Sijoittajakierros kesti kohdallamme vain kuukauden ja olen erittäin tyytyväinen sen lopputulokseen. Lisäksi Joblelle on valittu uusi tuotekehityskumppani, Finestmedia, jonka kanssa yhteistyö on lähtenyt käyntiin lupaavasti. Rakennamme heidän kanssaan Joblesta ensimmäistä kaupallista versiota, joka lanseerataan loppukeväästä. Osaavat ja idean sisäistäneet kumppanit ovatkin kullan arvoisia”, kiteyttää Sirama.

Ensimmäisessä vaiheessa Joble tarjoaa yrityksille nykyaikaisen, SaaS-pohjaisen B-2-B-version, joka auttaa työtehtävien ja resurssien organisoimisessa ja optimoimisessa. Ohjelma voidaan tarvittaessa integroida yrityksen omiin HR-järjestelmiin. Myöhemmin tänä vuonna Joble lanseeraa digitaalisen työtorin, joka ratkaisee myös kuluttajien työllistämistarpeita.

”Aika on monella tavalla oikea juuri nyt Joblen kaltaisen palvelun lanseeraamiselle. Näemme tässä valtavan potentiaalin ja tarpeen, erityisesti koska elämme älypuhelinaikaa ja ihmiset ovat tottuneet asioimaan verkossa. Lisäksi työttömyysluvut ikävä kyllä kasvavat ja tarvitaan uusia ratkaisuja ihmisten työllistymiseksi. Joblen työtori tulee tarjoamaan uudenlaisia toiminnallisuuksia, jotka palvelevat erityisesti keikka- ja tuntiperusteisen työn tarjoajia sekä tekijöitä”, Hanna Sirama sanoo.

Joble esitellään Suomen markkinoille tänä vuonna. Yrityksessä mietitään jo palvelun kansainvälistämistä. ”Lyhytaikaisen työn teettämiseen on toki olemassa joitakin ratkaisuja, mutta Joble vie palvelukokemuksen pidemmälle niin teknisesti kuin visuaalisestikin. Palvelussa on potentiaalia suurille markkinoille, mutta sen rakentamiseen liittyy monia elementtejä, kuten työlainsäädännön erilaisten asetusten huomioon ottaminen maakohtaisesti. Haasteta riittää, mutta odotuksemme ovat korkealla”, toimitusjohtaja kuittaa.
Joble on yksi Trailmakerin Venture Express -ohjelmaan valituista yrityksistä. Trailmakerin Venture Express nopeuttaa kasvuyritysten sijoituskierroksen läpivientiä. Trailmakerin kehittämä ohjelma palvelee myös suuryrityksiä näiden etsiessä lupaavia innovaatioita. Trailmaker lanseerasi Venture Express -ohjelmansa keväällä 2014. Ohjelman yhteistyökumppaneina on yrityskiihdyttämöitä, jotka ovat poimineet mukaan potentiaalisimpia kasvuyrityksiään. Kasvuyritys voi hakea ohjelmaan myös suoraan Trailmakerin websivujen kautta.


10-Feb-2015

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy