EyeCaramba


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Eye Caramba Oy tutkii markkinoita kalansilmälinssien takaa


Kesällä 2013 perustajiensa henkilökohtaisesta tarpeesta syntynyt Eye Caramba myy tuotteitaan jo 16 maassa ympäri maailmaa. Yritys on erikoistunut puhelimeen liittyviin funktionaalisten lisälaitteiden kehittämiseen ja myymiseen.

”Perustajajäsenemme Fredu Sirviö ja Eero Ettala olivat kuvanneet jo pidempään lautailuaan. Toisin sanoen he kuvasivat esimerkiksi temppuja ja kisoja ja editoivat näitä iltaisin. Materiaalin julkaisemiseen saattoi mennä päiväkin. Sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa, on kuitenkin tarve nopeampaan julkaisutahtiin. Siksi perustajamme lähtivät etsimään on demand -ratkaisuja, joiden avulla kuvat voisi ladata eetteriin esimerkiksi jo hissimatkalla”, kertoo yksi yhtiön partnereista Matti Karjanlahti.

”Tuotteemme auttavat saamaan enemmän irti puhelimesta. Lähdimme liikkeelle BlackEyeLens-kalansilmälinssiobjektista ja sen hinnoittelun miettimisestä. On tärkeää, että tuote on aktiivikuvaajakohderyhmän saavutettavissa. Sittemmin tuoteportfoliomme on kasvanut seitsemään tuotteeseen, valikoimaan kuuluu linssien lisäksi myös kannettava akku, jonka avulla voi varmistaa että puhelimessa riittää tehoja pidempääkin kuvaussettiä varten. Akku on toistaiseksi myynnissä Suomen markkinoilla, tutkimme parhaillaan Tekes-rahoituksen avulla markkinoiden laajentamismahdollisuuksia.”

Tulorahoitteisuus tekee Eye Carambasta nälkäisen haastajan

Kahdeksanhenkinen Eye Caramba Oy:n toiminta on ollut alusta lähtien oman rahoituksen varassa – ja näin on tarkoitus jatkaa toistaiseksi. ”Olemme seuranneet suomalaista start-up-skeneä ja huomanneet, että moni ei ole reilusta rahoitustuesta huolimatta päässyt vielä break-even-vaiheeseen. Me olemme tehneet tätä tulorahoituksella ja rakentaneet toimintaamme hyväkatteiselle myynnille. Toimintamallimme on pakottanut meidät olemaan kekseliäitä tekemisessämme ja oppimaan matkan varrella”, kertoo Karjanlahti.
”Viime kesänä kasvatimme omistuspohjaamme rahoittaaksemme tuotevalikoiman laajentamisen. Meillä on nyt kahdeksan omistajaa, joista jokainen on tuonut mukanaan myynti- ja brändikokemusta. Trailmakerista on ollut meille valtavasti hyötyä osaamisemme kanavoimisessa”, Matti Karjanlahti toteaa. ”Trailmaker on myös auttanut meitä jäsentelemään asioita. Tuskin olisimme saaneet aikaiseksi samanlaista kokonaisvaltaista toimiala- ja kasvunmahdollisuuskartoitusta ilman Trailmaker-prosessia”, summaa Matti Karjanlahti. ”Trailmaker-materiaali on tullut tarpeeseen käytännön tasolla. Näytämme siitä tiettyjä osioita esimerkiksi myyntitilaisuuksissamme jakaaksemme visiomme ja sen, miten tämä saavutetaan.”

”Neuvottelemme vuoden 2015 alkupuolella keskieurooppalaisten markkina-edustajien kanssa. Kesällä ja syksyllä on tarkoitus laajentua Amerikkaan ja Australiaan. Trailmaker-prosessi on auttanut meitä hahmottamaan, missä vaiheessa lisäinvestoinnit ja sijoittajaneuvottelut olisivat meidän kohdalla paikallaan”, kertoo Matti Karjanlahti.


19-Jan-2015

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy