Aqvacomp


–––––––––––––––––––––––––––––––––––
Aqvacomp läpimurron kynnyksellä Koreassa


Vasta vuosi sitten toimintansa aloittanut AqvaComp Oy on jo solmimassa asiakkuuksia suurten aasialaisten toimijoiden kanssa. Yritys valmistaa muovi- ja komposiittimateriaaleja ja kaupallistaa Elastopoli Oy:n tekemää puu- ja muovikomposiittien tuotekehitystyötä. TRAILMAKERIN avulla AqvaComp on saanut viimeisteltyä yrityksensä strategian.

AqvaComp Oy:n tuote, Aqvacomp, on uudenlainen biokomposiitti, joka hyödyntää metsästä saatavaa sellukuitua muovimateriaalien lujittamiseen. Aqvacomp-komposiitilla on erinomaiset tekniset ominaisuudet, jotka ovat räätälöitävissä lopputuotteen vaatimusten mukaan. AqvaComp on saanut aktivoitua verkostoonsa jakelijaksi ison korealaisen kompounderin, Il Kwang Polymer Co. Ltd:n. Il Kwang Polymer on yksi suurimmista raaka-aineen toimittajista Korean ja Kiinan ajoneuvoja ja kodinkoneita valmistaville yrityksille. AqvaCompin oma tuotanto on puolestaan käynnistymässä Sastamalassa tehostettuna ja tuotannon tasoja nostaen.

AqvaCompin tuotteen taustalla on useita patentteja ja patenttihakemuksia. Yrityksen hyödyntämä patentoitu teknologia käyttää sellukuitua lujitteena rikkomatta sen rakennetta. Poiketen totutusta Aqvacomp-komposiitteja onkin saatavissa useita eri laatuja lopputuotteen vaatimusten mukaisesti. Komposiitin prosessoitavuus mm. teknisissä kohteissa on huippuluokkaa, ja lisäksi komposiitteja hyödynnetään myös akustisissa ja haptisissa loppukäyttökohteissa.
”TRAILMAKERIN avulla saimme täsmäytettyä yrityksemme fokuksen ja toiminnan”, kertoo AqvaCompin toimitusjohtaja Jari Haapanen. Haapasen mukaan TRAILMAKER-prosessista oli iso hyöty strategian ja tavoitteiden rakentamiselle. ”Kaikki asiat olivat jo yrityksen sisällä, mutta hajallaan. TRAILMAKERIN avulla asiat ovat nyt nipussa ja kaikilla työntekijöillämme on sama tieto siitä, mihin olemme pyrkimässä”, Haapanen summaa.


14-Jan-2016

Trailmaker

Strategy. Execution. Common View.

© 2016 Trailmaker Oy